VRAGEN OF GRATIS ADVIES?

0113 56 11 18 / INFO@MEERHUIS.NL

image184

Van wens tot werkelijkheid

Bij Meerhuis doen we dit samen met u in een aantal stappen om uw droomhuis te realiseren.

 

Oriëntatie

U heeft de kavel van uw dromen gevonden. Nu nog dat ultieme huis dat volledig aan uw wensen voldoet! Meerhuis helpt u graag bij het realiseren van de perfecte woning ; een woning die past bij uw persoonlijke smaak, uw leefsituatie en uw specifieke woonwensen. Stap voor stap op weg naar uw droomwoning…

Het vinden van de juiste kavel is spannend en leuk tegelijk. Maar: de échte kriebels komen pas daarna! Want hoe gaat uw droomhuis eruit zien? In het eerste gesprek dat u met Meerhuis heeft, bespreken we uitgebreid wat voor ú belangrijk is. U moet zich tenslotte volledig thuis gaan voelen in uw toekomstige woning. We kijken naar uw specifieke eisen en wensen op woongebied en naar uw gezinssamenstelling. De eisen vanuit het bestemmingsplan worden hierin ook meegenomen. Dit alles leidt na een aantal gesprekken en voortdurende optimalisatie tot de plattegrond van uw droomwoning.

Plattegrond, bouwstijl en architect

De plattegrond die wij samen met u opstellen, dient als basis voor de leefruimte. Uiteraard wordt deze afgestemd op uw gezinsgrootte, uw manier van leven en uw kwaliteitseisen. De bouwstijl van uw woning is hierop nauw aangesloten.

De schets

Bij het ontwerp van uw woning wordt een deskundige tekenaar/architect betrokken. Deze maakt op basis van de plattegrond en het gekozen woningtype een ontwerp voor de gevel van uw woning. En er is van alles mogelijk! Het aanzicht van de gevel, wel of geen carport.

Voorbereiding en toetsing welstand en gemeente

Heeft u uw ideale woning in uw hoofd én op papier? En bent u volledig tevreden over zowel de binnen- als de buitenkant van uw toekomstige woning? Dan is het tijd om de overeenkomst met Meerhuis te gaan tekenen. Dit is een heugelijke gebeurtenis! U geeft hiermee namelijk aan dat u samen met Meerhuis uw droomwoning daadwerkelijk gaat realiseren. Maar, voordat er echt gebouwd kan worden, moeten de plannen eerst worden goedgekeurd door de welstandscommissie en de gemeente. Meerhuis begeleidt u tijdens dit gehele proces namelijk graag en neemt u deze zorgen uit handen.

Voorbereiding bouw

Als uw bouwplannen zijn goedgekeurd en de bouwvergunning is verleend, is het tijd om de benodigde materialen voor de woning te bestellen. Voorafgaand aan deze fase worden diverse voorbereidende werkzaamheden ingepland, zodat de daadwerkelijke bouw soepel en vlot verloopt. Tevens wordt er een zogenaamde sondering uitgevoerd. Hoe ziet de aardgesteldheid van uw bouwgrond eruit? Moet er geheid worden? En daaruit voortvloeiend: wat voor fundering is er nodig? Moet de grond worden verbeterd? De elementen worden ondertussen in de fabriek gemaakt.

Montage op bouwlocatie

Door de unieke prefabricage is het mogelijk het casco van uw woning in slechts anderhalve dag op de bouwlocatie neer te zetten. Het casco is volledig water- en luchtdicht en is voorzien van alle kozijnen, ramen en deuren.

Binnen- en buitenwerk

Als het casco eenmaal staat, kunnen vele specialisten tegelijkertijd aan de slag met hun specifieke werkzaamheden. Zowel binnen als buiten wordt hard gewerkt om uw droomwoning vorm te geven. De buitenmuren worden gemetseld en gevoegd, de dakpannen worden gelegd, elektra en installaties worden aangelegd en de gehele woning wordt keurig afgewerkt.

Ruwbouwcontrole

Halverwege het bouwproces loopt u samen met uw persoonlijke klantbegeleider door de woning om allerlei zaken te controleren. Mocht u nog aanpassingen willen doorvoeren, dan is dat in dit stadium vaak nog mogelijk. Tijdens het bouwproces krijgt uw woning stap voor stap de uitstraling zoals ú die voor ogen heeft. Het moment van oplevering komt dan ook steeds dichterbij!

Uw droomwoning

Van wens tot werkelijkheid; de woning van uw dromen is klaar voor oplevering. Uw nieuwe huis is klaar om uw nieuwe thuis te worden. Heerlijk genieten van het optimale wooncomfort en de sfeer zoals ú die voor ogen had. Perfect afgestemd op uw woonwensen en volledig ingespeeld op uw persoonlijke sfeer. Het moment dat u de sleutel officieel in handen krijgt, is een moment om nooit te vergeten!

Laatste check Vlak voor de oplevering gaat u nogmaals met uw klantbegeleider door de woning om eventuele gebreken op te lossen. Wij willen namelijk dat u volledig tevreden bent over het eindresultaat.

Een nieuw thuis Na het feestelijke moment van oplevering is het tijd om van uw nieuwe woning écht uw eigen plekje te maken; een plek om thuis te komen. En mocht u onverhoopt toch nog problemen tegenkomen, dan staat de serviceafdeling ook na de oplevering altijd voor u klaar!